Muhabete tetovarçe / Zaevi la ni amanet njen n’ prill t’ bahen reformat në arsim,i bie xhi Ministri Arbër Ademi i forti n’ katër saj kur ni…nuk paska punau..(video)

345

lajmi interaktiv

O dita pi n’sabah shaihet si dita e majër .Ministri Арбер Адеми  fodull ama qel ka puna,i duhet pak histori ,mendojte kjo DUI e Ali Ahmetit se Tetovën da e unxhe ngjuj n kejt veprimet ene ki ministri me urdhnat e atine ka punau,kujtaun se na çethën si dele ene Teovarët nuk marin vesht…vetëm kto DUIstat dijn, ehe Tetova kur ka pas shkolla fillore fetare çish n’vaktin e Sulltanit 1900. A halis Zoti i madh tha njëherë duhet të jesh kinxh ohooo sa pun ka për tu ba dele .A pse rajm traukët,ka ni muhabet n’Tetovë po ni here qetër ..ni heres duhet t’pajkin pi pushteti …pa mrapa …shtahi po na prezentojnë krejt do bithpamuka. Halis muhabeti n’këtë shkrim- lexim është për arsimin. Na la pa shkolla n’Sellcë,n’Novosellë,n’Reçajcë t’Vogël ,sa ma largj shiptarisë ene ma hiç shkolla n’shehret si Velesi,Idrizova,Kumanova,Ohri,pa ene Struga .Do mbahet mend den baba den,na mbaraun n’veçanti kto t’arsimit ,ptu,ptu ptu ,pa mbare del Арбер Адеми  ene e thot se pi televizis Alsat-m mora vesht se paska nxansa shiptar për n’ shkoll të mesme n’Manastir (ia shkraujm Bitolj se pele a e di fjalën ship Manastir ).Andi ka Shkupi n’shkollën fillore 7 Marsi qenefa n’përdorim nuk kishin caullët -nxansit ,po çëllojni o nxansa atij direktorit, a krietarit t’ komunës,po ene ministrit a u rredhin xhepat ,xhi t’mos shkojni be nxansa njen shpaj ,po ta bajni n’xhepat e atyne .Libra nuk ka ,Abetare shiptare -nacionale… nuk ka …po athere xhi leshin tajrin…,ama anasën qori …n’katër saj i ndajtën tenderat e botimeve t’librave shkollor me vjet. N’Tetovë nuk çuditemi…i kemi prejt pi DUI krejt ene tna i mshelin krejt shkollat ene mapa nja 20 vjet qera të na thotë Ali Ahmeti çe do va baj une pi fillimi .Ama bukë Tetove kush ha me të lijtme nauk me të ardhme ,asht i lijtëm me voj peshku , me ni pun t’vogël va ngulëm ktine të DUI… UT ia vumë emrin e Lalës Fadil (PROF.DR FADIL SULEJMANI) pa ju shtahi mirni me landën …Ki rrenaveci Zaevi (Mickoski i Vmros i’a thotë për dit), pra Zaevi kto të DUIT boll i praujti,sepse xhdo pun që çohet zhag i konvenon Zaevit se t vetëve elektoratit të LSDM do u thote a e shefni kush ua ngul kulturno shiptarëve …
dhe të huajve do u thote xhi tu bëj DUI ministrat e paaftë… i ka … del gje para gazetarve ene …ja xhi tha …Në nënshkrimin e sotëm të Marrëveshjes midis Ministrisë së Arsimit dhe Sindikatës së Arsimit për rritjen e pagave në arsim, Zaev tha se ai lë një amanet deri në prill për të përmbushur reformat e arsimit.Pele a e mer vesht ship ministri ja ene videon n vazhdim (На денешното потпишување Спогодбата помеѓу Министерството за образование и Синдикатот за образование за покачување на платите во образованието, Заев рече дека остава аманет до април да се исполнат рефомрите во образованието) . Xhi tetovarçe vajn ki Ministri Арбер Адеми … kur ni …nuk paska punau …ptu mbare …na koritet

lajmi aktiv që qarkullon

https://telma.com.mk/video-zaev-so-amanet-do-april-da-se-ispolnat-refomrite-vo-obrazovanieto/

(видео)Заев со аманет до април да се исполнат рефомрите во образованието

По постигнатиот договор на владејачкото мнозинство и опозициската ВМРО-ДПМНЕ за деблокирање на дел од законите во Собранието, се отвора патот за формирање на техничката Влада.

Вечерва СДСМ ќе одржи седници на Извршниот и централниот одбор на кој ќе се знае името на техничкиот премиер, кој ќе дојде на местото на Зоран Заев, кој пак утринава потврди дека ја напушта функцијата.

На денешното потпишување Спогодбата помеѓу Министерството за образование и Синдикатот за образование за покачување на платите во образованието, Заев рече дека остава аманет до април да се исполнат рефомрите во образованието.