Muhabete tetovarçe / Mbasi partitë vojtën …

306

Për shiptarët në Maqedoni situata nisoj si me parti si pa parti , tash në fund të “zezonës” së korona virusit Zaevi i afrohet Tetovës ene Pollogut.Shtahi duhet tmblidhet kajmaki për tu ba klloshtra . N Tetovë e dijmë se maskat për mbrojtje duhet ti ndaje Ministria pa pare… çaç lesha nuk imi …Dënimet do kërcllojnë për maskat,shteti si ti mbaje pashallarët e vogël të partisë LSDM ,nuk e dijm calli e ka tenderin e maskave mbrojtëse ama shiptar nuk e ka (sa për informatë ni biznisnjeri pi Tetove i ka pru maqinat çe ni muj nuk e lëjnë ta hape,për ni ditë folshin gazetarët e bllokit qetër 100.000 maska do prodhojka ene atë me çmim aksham pazari ) ,ja be shiptari të fitoje . ..BDI DI ÇDO GJË …AMA HESHTËN…RAJ TRAUKKËT … SAJLLET KURSEM NUK ASHT PI KTU…pse ti jese hatri Zaevit ene pashallarëve të tij ,ose ndonjanit pi të BDI-së,pobratimave të Zaevit ,bile në BDI lavdrohen se calli ma shoç e ka Zajkon …Histori qetër Qeveria MSH e Zaevit nuk i ndajti Tetovës kur ni pare paraprake …Tutti thot buxhet nuk kam ,(për atë Tutti në thojza është kundër maskave), ama kërkojte masa rigoroze njerzit ene ma hiç pare nuk kanë xhi t blijnë maska ,athere ,si në kohën e Rankoviçit nuk kije pishtoll ose pushke do e blijsh pi neve UDB-së, do vajsh n UDB da e bijsh prap,po pusto kto maskat jan ni përdorimshe si pampersat .Mbajsi na mbajtën ekonomikisht, për 18 vjet …shpërngulën 100.000 veta të rri …shtahi do duhet t hijme edhe n borxhe për maskat .Shtahi halis do na trusin ndër tokë të xhallë ,(plani i neo komunstave të Zaevit shkatro çdo xha te shiptarët) duhet t blijsh për ditë maska se jaranat e Zaevit i kan pru ose pi Çin maj Çinit (CHINA ) si dhurata ose pi tenderave ato duhet t bëhen lek …Plus milicia do na çitka siret … nuk kije maska ..ama siret xhi do e pagujm n gjiq me çindra evra …shtahi qeveria ka ba ni instrument Odluka na Vlada menjëherë e ban Odlukën ligj ene kundërshto tej mapa…Kur imi te partitë që vojtën …do me zor bëhen gjela ..kasneca …nuk pam dokush pi politikanve dale t thote ej njerëz a kini buk tu vu bina, se kena vedh …kur ishte puna për shpallje gjendje të jashtzakonshme ..ngarendnin te gazetat ene tv dhe pordhalet pi Kosove e pi Shipnije kuptohet me t pagujtme …dorën thatë Buzhala,Çani,Blendi,Batoni se puthin po si do bëjshin miliona evra …pra dilnin të shitnin dengla dhe të lavdrohen se i dhane përkrahje Zaevit …e tash u është kujtau kënga Çka i tha Dema Kadrisë ,kur u harxhun …hajde gazeta e tv ene pordhale në Maqedoni …reklamë pa pare …vetëm te Migena në Vtora Programa na Albanski jazik ka varianta kush i ka punt majër më BDI … ajo u haro ataj në MTV… sa oratore ishte . nuk u ndalte tu fol ku ta dush e kishe .. na u dhembt koc e lëkurë gjunahja ishte ba… pasi për 2 dekada e shkatroi BDI-ja MTV2…tash ka mbetë kur dojni të çeshni hini në MTV 2 do çeshni me do xhi jan harau nisoj si Migena …A ka vojt populli …JO …por kur rej troukët …zien dhe bluen n Tetovë thojnë amerika do hapet,gjermania hapet,…ama ne si MKD imi në Nato nuk e kimi problem më Kinën Rusinë Turkinë dhe ndikimin e tyre ( fjalë të Zoran Zaevit ) Ama hej nanën mo ka marë dokush pare pi ktyne pushtetarve pi ktine para më përpara dhe se Nato u gjut na fajti mbrenda në vaktin e pandemisë …nuk thojshin pleqt kot biki ma i rrezikshëm ësht kur ja hekin krejen …Mo i kallëxoni Zaevit se tek vendlindja e Xhak Alisë në Kiçevë nuk ka t registruem shum nga Korona Virusi …Ama as xhak Alisë mo i kallxoni se te Tito Zaevi nisoj në Strumicë nuk ka shumë sepse ene Xhak Alija ene drugarot Tito Zaevi e dijnë para jush ato kan marrveshje pi kur e ban qeverin, e po shtahi do njani do dixhet ( nëse mendojni për Ejupin gabim e kini )…Ja Musa ……Epo në dy vendlindjet e di liderve politikë në MKD ashtë punu në pastërti..nuk ka ndotje e turli far tava muhabetesh …nuk mund të hije corona virusi pik…xhi ska n sofër e kije …në politikë..ki popull ala i majër është