Menduh Thaçi-PDSH : Zaevi bëri më shumë për shqiptarët sesa BDI

30

Menduh Thaçi nga PDSH, sonte në paraqitjen e ftuar në “Click Plus” në TV21 tha se Zaev bëri më shumë për shqiptarët sesa BDI. Ai merr si shembull Ligjin për Përdorimin e Gjuhëve, të cilin tha se BDI nuk arriti ta miratojë edhe para se të vinte në pushtet, por kur erdhën Zaev dhe LSDM.

“Zaev dhe LSDM duhej të kishin ardhur dhe ligji për gjuhët të ishte miratuar. “Jo, BDI ishte në pushtet së bashku me VMRO-DPMNE dhe nuk e kaloi atë ligj më herët,” tha Thaçi.

Thaçi tha se sjellja politike e BDI-së duhej të ishte ndëshkuar, por gjithashtu se ai mban një pjesë të përgjegjësisë pse është kështu.

“BDI ishte një atraksion për të luajtur folklor dhe romantizëm për shqiptarët. Pastaj u shfaqën shumë “aktorë” të BDI-së, duke filluar nga ish-zëdhënësit te Zëvendës Kryeministri aktual. Sjellje e tillë politike, për fat të keq, nuk arriti të dënohet. “Unë gjithashtu mbaj pak përgjegjësi pse nuk arrita t’i mposht,” tha Thaçi.