Djali i Musa Xhaferit “ia doxh” një milion euro Qytetit të Shkupit dhe një milion tjetër nga tenderë të tjerë për energji elektrike

391

https://infomax.mk/wp/%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D1%83%D1%81%D0%B0-%D1%9F%D0%B0%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B8-kpk%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D0%BE%D0%B4-%D0%B3/

Një kompani në pronësi të djemve të Musa Xhaferit dhe biznesmenit tetovar Azbi Ibrahimi, U-Power sot përfundoi një tender në vlerë prej 67,500,000 denarë, ose pak më shumë se një milion euro me Qytetin e Shkupit, sipas të dhënave të disponueshme në portalin e prokurimit të Byrosë Publike .

Interesant është që kompania e Tetovës “U Power” është në pronësi të djalit të Musa Xhaferit, Arianit Xhaferi i cili është gjithashtu partner me Fitim Ibrahimi, djali i biznesmenit tetovar Azbi Ibrahimi i cili është pronar i ndërmarrjes ndërtimore “AK Invest” e cila gjithashtu merr pjesë në tenderë dhe zotëron dy hidrocentrale të vegjël. Pas marrjes së licencave të nevojshme nga Komisioni Rregullator i Energjisë në vitin 2019, kjo kompani fillon të vendoset në treg dhe të fitojë tenderë. Tenderi i parë me shuma më serioze është tenderi i përfunduar me JP Zeleznici në vlerë prej 600,000 euro. Këtë vit, “U Power” mori gjithsej 162,760,000 denarë, ose 2,645,528 euro.

Është interesante që kompania e Tetovës ka furnizuar me energji elektrike AD MEPSO dhe ELEM, dhe përveç Qytetit të Shkupit, komuna e Manastirit, Butel, Gjevgjeli, Aerodrom, Sveti Nikole gjithashtu furnizojnë me energji elektrike. Energjia elektrike nga “U Power” blihet gjithashtu nga Drejtoria e Zonave të Zhvillimit Teknologjik-Industrial, ose e quajtur gjerësisht – zonat ekonomike. U-Power thotë se formimi i tij është rezultat i miqësisë së kahershme midis partnerëve Xhaferi dhe Ibrahimi, të cilët, theksojnë ata, janë njerëz të rinj, ambiciozë dhe shumë të kualifikuar, raporton Focus. “Ekziston vetëm një faktor suksesi në këtë fushë, dhe ai është çmimi i ulët i shitjeve të energjisë elektrike,” i tha menaxheri i ndërmarrjes Vasko Simovski Fokus, duke shtuar se kjo vlen si për klientët komercial ashtu edhe për kompanitë publike ose organet shtetërore.