Vanhoutte: Sistemi i drejtësisë në Maqedoninë e Veriut po devalvohet me një shpejtësi të madhe

0
75

Eksperti belg Peter Vanhoutte ka shprehur shqetësimin lidhur me zhvillimet e fundit në Maqedoninë e Veriut në Prokurinë Speciale.

Ai thotë se sistemi i drejtësisë në Maqedoni po devalvohet me një shpejtësi të madhe.

“Duke lexuar se çfarë po ndodh me Zyrën e Prokurorise Speciale në Maqedoninë e Veriut, unë mund të përfundoj vetëm se sundimi i ligjit përsëri po shkon teposhtë me një shpejtësi të madhe. Çfarëdo që mund të ketë ndodhur në Zyrën e Prokurorit Special, është e rëndësishme të ndalohet me spekulimet dhe të lejohet prokuroria e rregullt të kryejë punën e vet. Në rast se ekziston abuzimi me pushtetin, njerëzit që janë përfshirë në të duhet të dënohen. Por ndaloni thashethemet!”, është shprehur Vanhoutte.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here