Ndalohet ndërtimi i minares 32 metërshe në Xhaminë Ali Pasha, në Ohër? TIKA dhe BFI pse heshtin…

0
263
Related image

lajmi interaktiv

foto e Edvar Li viti 1848 xhamia dhe minarja origjinale

diskutabile për Ministrinë e transportit dhe lidhjes të Maqedonisë në vitin 2019

Pra pas minareve në Prilep dhe në Manastir që u dogjën dhe nuk lejohen të ndërtohen Ohri po bëhet qyteti i tretë në Maqedoni me xhami pa minare .Pse po heshtin BFI dhe TIKA ,kur janë prekur ndjenjat e besimtarëve musliman të Maqedonisë .Qeveria e Maqedonisë pasi nuk investon vetë me këtë gjest paralajmëron marrjen e kompetencave edhe në brendi jo vetëm në breg të liqenit të Ohrit.Pse nuk e përmendim që BDI të reagojë ,arsyetimi i tyre përputhet me reagimin e ministrit të LSDM-së ose duke qenë BFI dhe TIKA si dhe ambasada e Turqisë në Shkup .BDI nuk përzihet por do të përzihet kur të vijnë zgjedhjet presidenciale së bashku me LSDM ,pse a ka o LSDM dhe BDI xhami pa minare posaçërisht këtu në Ohër që është ndër më të gjatat në Ballkkan minarja edhe nga foto e piktorit Eduard Li në vitin 1848.Pra në rastin e Ohrit ka punë edhe për Prokurorinë dhe për prapavijën e shoqatës qytetare SOVEST dhe motivet e tyre ?

lajmi aktiv që qarkullon

https://www.koha.mk/ndalohen-ndertimi-i-minares-32-metershe-ne-xhamine-ali-pasha-ne-oher/

Drejtoria për mbrojtje të trashëgimi kulturore e ka ndaluar ndërtimin e minares 32 metërshe të xhamisë Ali Pasha në Ohër.

Inspektorati për mbikëqyrje i cili të premten ka dal në teren të njëjtët kanë vërtetuar një sërë parregullsish nga miratimi konservator me çka është gjobitur investitori.

Për këto parregullsi me vite kanë reaguar aktivistët e “Sovest” të cilët për sot mbas dite kanë paralajmëruar protestë, të cilin më pas e shtynë sepse kishin lënë takim paraprak me kryeministrin Zaev.

Në ndërkohë ministri për transport dhe lidhje, Goran Sugarevski ka përkrahur institucionet që të veprojnë në përputhje me ligjin dhe në përputhje me ingerencat.

Beteja për vërtetuar se ndërtimi i minares së xhamisë në Ohër është i paligjshëm “Sovest” po lufton tashmë tre vjet, si do të zhvillohen punimet në të ardhmen do të vendoset pas takimit të përbashkët me kryeministrin Zaev.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here