Këto janë qyetet më të mira për të jetuar europianët

  164

  Kopenhaga është qyteti më i mirë për të jetuar për evropianët, sipas një sondazhi të kohëve të fundit.

  Qytetet në Skandinavi, Holandë dhe Zvicër janë ndër 20 më të mirat në klasë për emigrantët, sipas të dhënave nga kompania konsulente “EKA International”, shkruan, albinfo.

  Jashtë Evropës, qytetet kanadeze kanë zënë një vend të lartë, si Kanberra në Australi dhe kryeqyteti i Zelandës së Re, Wellington. Singapori ishte qyteti i vetëm aziatik që u rendit midis 100 të lartë.

  “Qytetet në Skandinavi, Zvicër dhe Holandë ofrojnë mundësi të mira për jetë për disa vite; infrastruktura e shkëlqyer, transporti i sigurt dhe një nivel i lartë i kujdesit shëndetësor kontribuojnë në vlerësimin e tyre të vazhdueshëm të jetës “, thotë Neil Ashman, një analist në ESA International.

  Ai shton se vlerësimi i Londrës për jetën mbetet e qëndrueshme, pavarësisht nga ndotja e lartë e ajrit dhe nivelet e rritura të krimit gjatë vitit të kaluar.

  “ESA” renditi 480 qytete në mbarë botën bazuar në faktorë të ndryshëm të jetesës, duke përfshirë shërbimet shëndetësore, strehimin, jetën shoqërore dhe klimën.

  Kjo është renditja e 20 qyteteve më të mira për të jetuar:

  1. Kopenhagen, Danimarkë

  2. Berna, Zvicër

  3. Hagë, Holandë

  4. Gjenevë, Zvicër

  5. Stavanger, Norvegji

  6. Amsterdam, Holandë

  7. Eindhoven, Holandë

  8. Bazel, Zvicër

  9. Luksemburg, Luksemburg

  10. Göteborg, Suedi

  11. Dublin, Irlandë

  12. Aarhus, Danimarkë

  13. Rotterdam, Holandë

  14. Zürich, Zvicër

  15. Bonn, Gjermani

  16. Mynih, Gjermani

  17. Vjenë, Austri

  18. Hamburg, Gjermani

  19. Stokholm, Suedi

  20. Edinburg, Mbretëria e Bashkuar